آشنایی با مستوره کردستانی

ماه شرف خانم ، مشهور به مستوره اردلان و ملقب به مستوره کردستانی ، شاعر و از اولین مورخین ایرانی در سال 1184 خورشیدی ( ۱۸۰۵میلادی ) در سنندج دیده به جهان گشود . پدرش ابوالحسن بیگ قادری و مادرش ملک نسا خانم نام داشت . ماه شرف خانم برادری نیز به نام ابوالمحمد داشت .

تولای علی

 

ادامه مطلب ....

آشنایی با هنرمندان هفت هنر

استاد محمدخرمشاهی استاد محمدخرمشاهی  استاد محمدخرمشاهی-نویسنده،شاعر...
استاد هادی ضیاالدینی استاد هادی ضیاالدینی         استاد هادی ضیاالدینی- نقاش...
زنده یاد فضل الله دروش زنده یاد فضل الله دروش زنده یاد فضل الله دروش- شاعر و ادیب...
سرکار خانم مهرانگیز حاتمی سرکار خانم مهرانگیز حاتمی سرکار خانم مهرانگیز حاتمی لیسانس...
استاد صائب کاکاوند استاد صائب کاکاوند استاد صائب کاکاوند - موسیقی دان تاریخ...
استاد اصغر جوهری استاد اصغر جوهری استاد اصغر جوهری - نقاش معاصر   اصغر...
استاد بهرام خواجه استاد بهرام خواجه به نام خدا   بیوگرافی کوتاهی از...
استاد فضل الله دروش استاد فضل الله دروش استاد فضل الله دروشگنجینه ادب (شعر...
نقاش کُرد و آشفتگی معنا نقاش کُرد و آشفتگی معنا شارنیوز:مسعود رحیمی متولد ۱۳۳۸ سقز...
بیوگرافی واله کردستانی بیوگرافی واله کردستانی بیوگرافی کوتاهکارنامه هنری شاهنامه...
تاثیر حافظ بر شاعران کرد/چرا تکفیریها با جشن میلاد‌ پیامبر مخالفند تاثیر حافظ بر شاعران کردتاثیر حافظ بر شاعران کرد/چرا...
شاعران معاصر کرد شاعران معاصر کرد نوروز در کردستان(نعمت رحمانی) ئه‌م...
نویسندگان کرد نویسندگان کرد  پروفسور قانات کوردو (qanatê kurdo) درجلد...
بیوگرافی کوتاه سیروس حقگو   کتاب آهنگ عشق از سروده های سیروس...
هه ژار عبدالرحمن شرفکندی(۱۳۰۰–۱۳۶۹)، ملقب...
مختصری از بیوگرافی سواره ایلخانی زاده شاعر مشهور کرد سواره فرزند احمد آغاي ايلخاني زاده...
گزارش گفتگویی با نقاش کرد استاد مصطفی شیرزاد       فیض اله پیری: همه امیدهای من...
زندگی نامه کرد شیرکوه بی کس شیرکو بیکه س فرزند فایق بیکه س ، یکی...
شاعران کرد ز جزیره ای تنهاای پــــــــری که ...
همه چی درباره کرد ها قوام کرد در طول تاریخ به نامهای گ�...
وفایی زندگی نامه کرد حاج میرزا عبدالرحیم فرزند ملا غفور...
معرفی اجمالی چند شاعر برگزیده ی کرد معرفی اجمالی خداوندگاران شعر وادب...

سروده های شاعران معاصر

فروغ فرخزادبلیبل فروغ فرخزادبلیبل کیستی تو؟ ديدگان تو در قاب اندوه سرد...

رخشندهٔ اعتصامی متخلص به پروین اعتصامی رخشندهٔ اعتصامی متخلص به پروین اعتصامی   ای خوش از تن کوچ کردن ای خوش از...

سیمین خلیلی معروف به سیمین بـِهْبَهانی سیمین خلیلی معروف به سیمین بـِهْبَهانی چه بود غیر خزان‌ها اگر بهار تویی مرا...

قیصر امین پور قیصر امین پور         دو دستم ساقه سبز دعایتگـل...

رهی معیری رهی معیری       به روی سیل گشادیم راه خانه...

ایرج میرزا ایرج میرزا پسر رو قدر مادر دان که دایمکشد رنج...

استاد شهریار استاد شهریار         به روی سیل گشادیم راه خانه...

ملک الشعرای بهار ملک الشعرای بهار         جز روی تو کافروخته گردد...

سهراب سپهری سهراب سپهری       چترها را باید بست زیر باران...

سلمان هراتی سلمان هراتی دیروز اگر سوخت ای دوست غم برگ و بار...

منوچهر آتشی منوچهر آتشی       تو مثل لاله ی پیش از طلوع دامنه...

مهدی اخوان ثالث مهدی اخوان ثالث به دیدارم بیا هر شب، در این تنهایی...

احمد شاملو احمد شاملو زیباترین حرفت را بگوشکنجه ی پنهان...

معین کرمانشاهی معین کرمانشاهی مـن كـه مشغولم بكاردل ، چه تدبيري...

استاد اصغر جوهری - نقاش معاصر

 

اصغر جوهری، هنرمند برجسته کشور:
جاودانگی جلوه های احساس با طرح و رنگ


اصغر جوهری در بیست و هفتم دی ماه سال 1340 خورشیدی از پدر و مادر آذربایجانی در تهران چشم به جهان گشوده و پس از اتمام تحصیلات متوسطه از 1356 خورشیدی به صورت حرفه ای هنر نقاشی را آغاز کرده است. اصغر جوهری با برگزاری نمایشگاه انفرادی و شرکت در نمایشگاه گروهی تهران- اردبیل آثار خود را در سبک رئالیسم در معرض دید عموم قرار داده است.
سبک رئالیسم توجه جوهری را به خود جلب نموده و با علاقه ای وافر به کشیدن تصویر گوشه هایی از زندگی مردم عشایر، زندگی چادرنشینی و کوچ فصلی آنها پرداخته است. ایشان در محضر اساتیدی چون شادروان مسعود بهنام و روئین پاکباز تجربه کسب کرده است.

س - در آثار نقاشی شما عناصر شعور و احساس با واقعیت عینی عجین شده است، آیا سامانه معنا و مفهوم آن از لحاظ محتوا بیانگر شبیه نمایی از طبیعت، اشیاء و چهره انسانها است؟
ج- قصد من از ثبت صورت های عینی و تجسم بصری در سطح بوم، انعکاس ترکیباتی است از عناصر تا واقع بینانه بازنمایی شود البته در تکاپوی معنا با سوژه های نقاشی زندگی می کنم تا لطافت حسی رنگها را لمس کنم و از طریق یکپارچگی و همزیستی عناصر ترکیبی در تابلوها به طرز بسیار دقیقی واقعیت را نشان دهم.

س - آیا در آثار نقاشی شما درونمایه عشق با واقعگرایی بیانگر احساس هنری است؟
ج- آثار من از لحاظ واقع بینی متأثر از دو جریان شکل گرفته است که عبارتند از خودکاری محض احساسات درونی و نگرش واقعگرایانه به پیرامون است. بنابراین دلبستگی من به پدیده عشق از لحاظ پدیدار شناسی هنری که در آثارم دیده می شود منجر به آفرینندگی زیبایی شده است.

س- با توجه به آموزه های فلسفی مکتب هگل که سه شکل متفاوتی از زیبایی (زیبایی در واقعیت یا در طبیعت، زیبایی در تخیل و زیبایی در هنر) بیان می شود، زیبایی را در آثارتان چگونه بیان می کنید؟
ج-رابطه زیبایی در هنر با رابطه زیبایی در واقعیت یا در طبیعت کاملا متفاوت است. نخستین مسئله اساسی در خصوص رابطه زیبایی در واقعیت با زیبایی در هنر این است که زیبایی از لحاظ نگاه تخیلی و عینی در واقعیت حاوی نقص هایی است که به نقاشی آسیب می رساند، بنابراین هنرمند آن را اصلاح می کند تا شکل عینی وجود زیبایی نمایان شود.

س - آیا پدید آوردن آثار نقاشی شما تابع زمان خاصی است؟
ج- جاودانگی جلوه های احساس در طرح و رنگ که در قالب تابلو بیان می شود تابع زمان مشخصی نیست احساسم ناشی از همزیستی ذهن با طبیعت است.

س - با توجه به اینکه شما در آثارتان از طبیعت بکر و زیبای اردبیل الهام گرفته اید و توانسته اید پرده های زیبای نقاشی بیافرینید توانسته اید وزش باد را در سرزمین مادری خود، آنگونه حس کنید که دیگران نمی کنند؟
ج- احساس می کنم در سرزمین مادری ام که سال های زیادی از آن دور مانده ام و فاصله آن در امتداد زمان عمرم گم شده است باد چه بی صدا می وزد.

س - آثار شما از طبیعت و سیمای مردم عشایر و روستایی ایران ریشه گرفته است می توان گفت در بیان تصویری نگاه واقع بینانه دارید که همراه با آمیزه ای از حس هوشیارانه و آگاهانه است، علت آن چیست؟
ج- این حس ریشه در تبار من دارد که متعلق به آذربایجان است هر چند بزرگ شده تهران هستم ولی همواره حال و هوای زندگی چهره آدم های روستایی و عشایری در ذهنم باقی مانده است و گرایش من به سبک رئالیسم به عوامل مختلفی بستگی دارد که قوی ترین آن پاسخ به دغدغه های درونی ام همراه با تپش حسی است که با وزش باد تنظیم می شود آن هم از سوی سرزمین مادری ام، به طوری که با سپری شدن چندین دهه اقامت در تهران هنوز حسی با ریشه روستایی دارم و نگاه واقع بینانه من نسبت به پدیده های طبیعی و چشم انداز افق روستاها و مناطق عشایری کشور الهام بخش باورهای ذهنی است که در نظام اعتقادی من نهادینه شده است.

س - حس رنگ شناسی در طبیعت، تابلوی تک چهره و پیکره نقاشی در آثارتان از ظرافت و لطافت خوبی برخوردار است. این کار وفاداری شما را به اصول عالی هنر نقاشی در سبک رئالیسم نشان می دهد که در جستجوی آفرینش شکل زیبا گام برمی دارید و گرایش کاملا رئالیستی دارید، در آثارتان زنان در بستر رودخانه لباس و ظروف می شویند و یا زنان و دختران روستایی با گاری علوفه از جاده ای عبور می کنند و در آنسوی تک چهره های زن روستایی ترک (قشقایی- آذری) صراحت بیان را به بیینده القا می کند تا طعم، رنگ و بوی سفر شما را به قلب زندگی روستایی بچشد، انگیزه شما در نشان دادن روحیه شاد، حسرت و فقر عشایر و روستاییان چیست؟
ج- علائم و نشانه های قابل درک مضمون در آثارم در رابطه با مردان و زنان عشایری و روستایی کشور در هنر نقاشی این است که در آثارم برای رسیدن به زیبایی مطلوب به رؤیاهای شورانگیز نیاز نداشته باشم و برای نشان دادن زیبایی ها احساس، طراحی پیکر، اندام چهره مردان و زنان روستایی به سفر نیاز دارم تا از نزدیک زندگی آنها را مشاهده کنم تا آن را واقع بینانه ترسیم کنم به طوری که از لحاظ حس پردازی این جنبه از هنر نقاشی را در گوشه هایی از زندگی آنان می بیند که شکل مثلثی از رابطه نقاش، سوژه و مخاطب را پدید آورده است.

س - آثار شما از تنوع مضمونی برخوردار است و طبیعت زنده چهره مردمان عشایر و روستاهای کشور در آن حس می شود که به صورتی لطیف و روشن به دنیای نقاشی آورده شده است. چه انگیزه ای باعث شده که در مضمون سوژه آثارتان از آنها استفاده نمایید و در کنار آن تا طبیعت بکر و زیبای اردبیل در قلمرو آذربایجان نیز نشان داده شود؟
ج- به لحاظ اینکه ریشه آذربایجانی دارم علاقه مند هستم به آن توجه داشته باشم تا آثار متنوعی از طبیعت، مشاهیر، شخصیت های ادبی و سیمای مردمان عشایری و روستایی آن بیافرینم البته کارهایی انجام داده ام که کافی نیست. طبیعت بکر و کوه سبلان با چشم انداز زیبایی ها و قامت استوارش و یا زمانیکه از مناطق ییلاقی ایل شاهسون عبور می کنم تحت تأثیر کوچ و جاذبه های آن قرار میگیرم. البته در کنار آن سرزمین مادری بودن نیز بی تأثیر نیست و همواره احساس می کنم در سرزمین مادری ام باد چه بی صدا می وزد. علاقه و دلبستگی شدید عاطفی به پدیده کوچ عشایر و نحوه زندگی آنها باعث گردیده چنین اتفاقی در آثارم پدید آید.

س - اگر دید بصری شما را با آمیزه ای از زیبایی شناختی در نظر بگیریم در پدید آوردن آثارتان چه اتفاقی رخ می دهد؟
ج- از لحاظ نقد زیباشناختی در زاویه دید من حساسیت عمیقی نهفته است که ناشی از القای رنگ ها با خطوط و نقطه ها است که در برگیرنده طراحی پرده ها است و هیچ وقت فرم زیبایی ها از لحاظ حس پردازی و ترکیب بندی رنگ، گریز از واقعیت نبوده است.
از لحاظ زیباشناختی دوست ندارم حالت ها، نگاه ها، روابط بین اشیاء، انسان ها به طور کلی نمایش صحنه و ترکیب بندی ساختگی باشد. در چهره انسان ها، ساختمان ظاهری طبیعت چیزهایی وجود دارد که تشکیل دهنده حس زیباشناختی است و ریشه واقع گرایی دارد که در عمق احساس من نهفته است.

س - چشم نقاش یگانه داور حقیقت است که به بازنمایی آن می پردازد و چنین تلقی می شود که عبور نقاشی از دنیای گذرا نشانه ای از واقعیت ها است که در فرا روی دید هنرمندانه او قرار گرفته است به نظر شما واقعیت همان برداشت عینی است که در تابلو ثبت می شود؟
ج- ثبت واقعیت در آثارم بر اساس همان عینیتی است که در ثبت واقعیت در چهارچوب و اصول طراحی بازنمایی عینی و دید واقعگرایی شکل گرفته است و سعی نمی کنم از واقعیت بیرونی فاصله بگیرم به لحاظ اینکه نگاه واقعگرایی دارم طرز تلقی من از واقعیت بیرونی جانبدارانه و احساساتی نیست و به عنوان ناظر بی طرف واقعیت را همانگونه که هست به تصویر می کشم و با روش رئالیستی جهان عینی را تفسیر می کنم و با عبور از بازنمایی عینی اشیاء، طبیعت و پدیده ها سعی می کنم در وضعیت روانی آدم ها و حالات چهره آن ها عموما چهره های غمگین واقعیت را مدنظر قرار دهم و در قالب ترکیبی صحیح، دقیق و سنجیده آن را ثبت نمایم و در طرز بیان موضوع، انگیزه های زیباشناختی و طرح ها، شکل های رنگی، در ساختمان پرده با زبان نقاشی شرح دهم.

You have no rights to post comments